Cześć, jestem Miłosz. Mam już prawie 3-latka i stwierdzono u mnie autyzm oraz zaburzenia integracji sensorycznej, dlatego niewiele mówię, a właściwie prawie wcale...

Mówiąc krótko: zaburzenie to sprawia że, mój dziecięcy umysł zamienia mi rzeczy łatwe w trudne i na odwrót. Jest dużo rzeczy i sytuacji, które sprawiają mi duży dyskomfort. Dlatego pracuję z rożnymi specjalistami i robię przy tym duże postępy. Dopóki jestem mały i się rozwijam, chcę nadal intensywnie uczęszczać na różne terapie, abym mógł za kilka lat dorównać rówieśnikom. Najbardziej jednak chciałbym nauczyć się mówić, by móc porozmawiać z moimi rodzicami.

PROSZĘ WESPRZYJ MNIE!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem DOMAGAŁA, 12680 pomogą Państwo Miłoszowi.

Dziękujemy.