Mam na imię Milenka, jestem wesołą pięciolatką. We wrześniu 2017 roku zdiagnozowano u mnie cukrzycę typu I. Od tego czasu muszę przyjmować insulinę za pomocą specjalnej pompy. Dzięki pompie można dokładniej podawać odpowiednie jednostki insuliny.Cukrzyca to choroba, która wymaga stałej opieki lekarskiej oraz „oprzyrządowania” między innymi takiego jak: insulina, strzykawki, paski do glukometru oraz sensory, które nie są refundowane. Dzięki sensorom moich małych paluszków nie trzeba kilkanaście razy na dzień kłuć.   Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Schinske, 8292 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc.