Mikołaj przyszedł na świat jako skrajny wcześniak, w 27 tyg. ciąży. W ciągu pierwszych tygodni życia przeszedł sepsę i ciężkie zapalenie płuc, ledwo przeżył. Niestety w wyniku przedwczesnego porodu i powikłań Mikołaj ma bardzo mocno uszkodzone płuca – choruje na skrajnie ciężką postać dysplazji oskrzelowo-płucnej. Ma wykonaną tracheostomię i oddycha przy pomocy respiratora. Jest nadzieja, że w miarę jak Mikołajek będzie rósł to jego wydolność oddechowa się poprawi. Póki co musimy zrobić wszystko, aby zabezpieczyć go przed groźnymi infekcjami dróg oddechowych, które dla jego słabych płuc mogą być nawet śmiertelne. Mikołaj wymaga kosztownego leczenia, dlatego prosimy o wsparcie. Rodzice

WSPOMÓŻ MIKOŁAJA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zduniak, 8129 pomagacie Państwo Mikołajowi w walce z chorobą oraz codziennym funkcjonowaniu.