Mam na imię Mikołaj, skończyłem 17 lat. Urodziłem się z bardzo rzadką chorobą genetyczną, która stanowi stałe zagrożenie dla mojego życia. Staram się jednak nie poddawać. Przeszedłem kilka trudnych operacji. W Polsce wyczerpałem już wszystkie możliwości leczenia.

Chodzę do liceum z rozszerzonym programem matematyki, chemii i geografii. Mam bardzo skomplikowaną wadę kręgosłupa, która obniża moją wydolność oddechową i jest poważnym zagrożeniem dla zdrowia. Chciałbym kontynuować naukę na studiach. Planuję leczenie u dr. L. Lenke - światowego eksperta w tej dziedzinie - w NYP Och Spine Hospital. Interesuję się podróżowaniem, sztuką i sportem.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem TKACZYK, 1363 wspieracie mnie Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz pomagacie zebrać środki na niezbędną rehabilitację.

Za każde wsparcie serdecznie dziękuję.