Mikołaj, jest dzieckiem urodzonym z wadą genetyczną. Ma całościowe zaburzenia rozwojowe, opóźniony rozwój mowy oraz rozwój ruchowy.

Miki, wymaga stałej opieki logopedycznej, zajęć z wczesnego wspomagania rozwoju. Na co dzień, uczęszcza na zajęcia w Przedszkolu Specjalnym przy SOSW w Bochni. Mimo wszystkich swych zaburzeń, jest dzieckiem o wesołym usposobieniu, inteligentnym, a przede wszystkim bardzo kochanym. Obecnie zbieramy pieniążki na dalszą terapię, kształcenie, inne badania, wizyty u specjalistów, czy też codzienne, a niezbędne synkowi wydatki. Będziemy wdzięczni za każdą złotówkę, przekazaną na subkonto Mikusia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Terlecki, 9499 pomagacie Państwo Mikołajowi w codziennym funkcjonowaniu, oraz w walce o zdrowie. Razem walczymy o jego lepszą przyszłość