Mikołaj urodził się w sierpniu 2017 roku. W 24 tygodniu ciąży przeszedł operacje zamknięcia przepukliny oponowo-rdzeniowej odcinka lędźwiowo-krzyżowego.

Operacja nie usuwa wady, łagodzi jedynie jej konsekwencje. Mikołaj zmaga się z pęcherzem neurogennym oraz porażeniem wiotkim i deformacją kończyn dolnych. Jest pod stałą opieką neurochirurga, ortopedy, urologa, rehabilitantów. Wymaga codziennej, intensywnej rehabilitacji oraz zaopatrzenia ortopedycznego. Możecie Państwo pomóc naszemu synowi stanąć na nogi, przekazując 1% podatku dochodowego lub darowiznę na jego subkonto.

WSPOMÓŻ MIKOŁAJA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SUKIENNIK, 8619 pomagacie Państwo Mikołajowi w walce o sprawność i wspieracie jego codzienne funkcjonowanie.