Dystrofia mięśniowa "WSTRĘTNA SMOCZA" wkradła się do mojego życia po cichutku, weszła jakby przez zamknięte drzwi, ukradkiem, choć nikt jej nie zapraszał zostanie już ze mną do końca.Jest to obecnie nieuleczalna choroba, która wraz z rozwojem dziecka stopniowo atakuje wszystkie mięśnie doprowadzając do ich zaniku lub uszkodzenia. Z czasem towarzyszy temu utrata umiejętności chodzenia, trudności w mówieniu, a wraz z postępem choroby i oddychaniu.Nie ma dla mnie leku....Potrzebne są fundusze na moją rehabilitację, suplementy diety, konsultacje lekarskie oraz wszystko to, co pomoże jak najdłużej utrzymać sprawność.Zbieram środki po to by walczyć i zdążyć – bo w tej chorobie czas to życie!Dzięki Waszej pomocy będę mógł normalnie żyć.Pomóżcie mi wygrać tę nierówną walkę o moje życie, z Wami na pewno się uda!Z całego serca dziękuję – Mikołaj.

WALCZĘ ZE SMOKIEM DYSTROFEM, CO TO ZJADA MOJE MIĘŚNIE!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Śledź, 8376 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.

Z całego serca dziękuję – Mikołaj.