Cześć, mam na imię Miki. Urodziłem się z dodatkowym chromosomem, chorym sercem oraz niesprawnymi jelitami, czyli z zespołem Downa, VSD i chorobą Hirschsprunga. Wyłoniono mi stomię, przechodziłem chemioterapię, a poważna wada serca uniemożliwiała mi samodzielne oddychanie.

Lekarze walczyli o mnie przez 84 dni. W ostatnim czasie przeszedłem kolejne dwie operacje - bardzo poważny zabieg usunięcia jelita wraz z zamknięciem stomii oraz plastykę przepukliny brzusznej. Z powikłaniami pooperacyjnymi mierzę się każdego dnia. Mimo codziennego bólu - jestem uśmiechniętym i dzielnym chłopcem. Przede mną lata rehabilitacji i spotkań z wieloma specjalistami.

POMÓŻ MI W WALCE O LEPSZE ŻYCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopskiem PIWEK, 12175 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.

Bardzo Ci dziękuję! Miki Piwek