Poznajcie Mojego Mikołajka. To chłopiec pełen radości zachwytu nad światem. Pełno Go wszędzie, a swoją otwartością, swoimi pomysłami po prostu czaruje.

Niestety na świecie są też te złe czary. Gdy Mikołaj miał 4 lata przygniotła nas diagnoza: Postępujący zanik mięśni Duchenne'a. Choroba genetyczna powodująca postępujący i nieodwracalny zanik mięśni. Diagnoza oznacza wieloletnią walkę o sprawność dziecka i o wydłużenie jego życia. Bo jest to choroba nieuleczalna, która postępuje i każdego dnia coś zabiera. Mięsień po mięśniu, siłę, sprawność... ostatecznie sięgając po mięśnie oddechowe i serduszko.

Niech mój chłopiec czaruje jak najdłużej, a Ty możesz Mu w tym pomóc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Olejnik, 13777 wspieracie Mikołaja w codziennym funkcjonowaniu.