Autystyczne dzieci są różne, ale czują emocje kierowane do nich… ich milczenie jest krzykiem o pomoc! Mikołaj ma 7 lat i jest dzieckiem autystycznym. Ta okropna choroba nie pozwala mu mówić, bawić się i korzystać z życia tak, jak zdrowym dzieciom.

Odcina go świata zewnętrznego, rodziny i kolegów. Aby miał szanse na samodzielne funkcjonowanie w przyszłości, potrzebna jest systematyczna rehabilitacja i wielokierunkowa terapia (m.in. logopedyczna, psychologiczno-pedagogiczna, integracji sensorycznej, dogoterapia, hipoterapia). Jest to długotrwały i bardzo kosztowny proces, bez Państwa pomocy będzie nam ciężko sprostać temu zadaniu.

POMÓŻ MI W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MACZUGA, 8871 pomagacie Państwo Mikołajowi w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu. Dziękuję!