Mikołaj Kozieł (11 lat) choruje na dystrofię mięśniową Duchenne'a. Jest to choroba genetyczna, prowadząca do postępującego i nieodwracalnego zaniku mięśni.

W tej chwili Mikołaj z pomocą rodziców porusza się tylko w domu. W innych miejscach typu szkoła i rehabilitacja, porusza się na wózku inwalidzkim dla własnego bezpieczeństwa. Nie ma lekarstwa na DMD. Aby Mikołaj mógł w miarę normalnie żyć konieczna jest stała rehabilitacja, przyjmowanie leków steroidowych, suplementów i leków na serce. Jest pod stałą opieką wielu specjalistów.

POMÓŻ MIKOŁAJOWI W WALCE O ŻYCIE I SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOZIEŁ, 11417 pomagacie Państwo Mikołajowi w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękujemy za każdą pomoc.