Mikołaj urodził się w dniu 15.07.2018r. jako drugi bliźniak, w wyniku zakażenia płodów. Ważył 760 gram. Jego brat Antoś żył 13 godzin.

Miki walczył w szpitalu w Rzeszowie z wieloma infekcjami, w dniu 18.10.2018r. został wypisany ze szpitala z zaleceniem wizyt u lekarzy specjalistów (chirurga, neonatologa, neurologa, pulmonologa, okulisty, endokrynologa, kardiologa), częstej rehabilitacji ze względu na skrajne wcześniactwo oraz zakupem leków. Pomimo trudnego startu, badań lekarskich i rehabilitacji Mikołaj jest dzieckiem pełnym chęci do życia. Ciągłe rehabilitacje, leki i dojazdy są bardzo kosztowne. Dlatego prosimy Państwa o wsparcie.

WSPOMÓŻ MIKOŁAJA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem BABIARZ, 11090 pomagacie Państwo Mikołajowi w walce o zdrowie oraz codziennym funkcjonowaniu.