Michalinka urodziła się 30 sierpnia 2019 roku. W dziewiątym miesiącu życia zdiagnozowano u niej mózgowe porażenie dziecięce – hemiplegię. Oznacza to, że prawa strona jej ciała nie jest tak samo sprawna jak lewa część.

Mimo ograniczeń z jakimi się zmaga, Michalinka jest bardzo uśmiechniętą i ciekawą świata dziewczynką. Dzięki codziennej rehabilitacji robi coraz większe postępy, co pozwala wierzyć nam w to, że w przyszłości stanie się w pełni samodzielną osobą. Rehabilitacja oraz zakup sprzętu ortopedycznego to dla nas duże obciążenie finansowe. Jeżeli chciałbyś pomóc w dalszej walce o zdrowie naszej córeczki, prosimy przekaż nam 1% podatku.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem SZULC, 13742 wspierasz nas w codziennych zmaganiach.