Michał jest pogodnym pięciolatkiem. Dwa lata temu usłyszeliśmy diagnozę: autyzm dziecięcy. Od narodzin Michałka do około 1,5 roku myśleliśmy, że nasze dziecko rozwija się prawidłowo, jednak z biegiem czasu to się zmieniło.

Michał nie reagował na swoje imię, bał się dotyku, ale najgorszą dla nas rzeczą było to, że nie mówił w ogóle. Był zamknięty w swoim świecie. Szukaliśmy pomocy u różnych specjalistów, aż usłyszeliśmy diagnozę. Chcąc pomóc własnemu dziecku szybko przeszliśmy do działania. Michał zaczął uczęszczać do Przedszkola Specjalnego, co dało mu możliwość do nauki i rozwoju. Zrobił on ogromne postępy, ale nie zatrzymujemy się... Chcemy go dalej wspierać poprzez różnego rodzaju terapie, aby Michałek mógł w przyszłości funkcjonować jak najlepiej i spełniać swoje marzenia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WAL, 14651 wspierasz Michała w jego codziennych zmaganiach.