Michałek to 14-letni chłopczyk cierpiący na Zespół Downa, skoliozę kręgosłupa piersiowo-lędźwiową, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niezborność nadwzroczną obu oczu drugiego stopnia, astmę oskrzelową i alergię.

Wada genetyczna, którą Michałek został obarczony nie pozwoli nigdy na całkowite usamodzielnienie, ale praca włożona w jego rozwój psychoruchowy przynosi efekty. Swój obowiązek szkolny realizuje w OREW w Jarosławiu, należy do harcerstwa, grupy tanecznej SALTATIO, do grupy ProSport, jeździ na zawody z Olimpiad Specjalnych. Każdy wyjazd na turnus rehabilitacyjny to krok do przodu dla Michałka. Marzeniem Michałka jest wyjechać na turnus delfinoterapii.

POMÓŻ MICHAŁOWI SPEŁNIAĆ MARZENIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GRAL, 14215 wspierasz Michała w jego codziennych zmaganiach.

Z góry dziękujemy za okazaną pomoc, liczy się każda złotówka.