Nazywam się Michael Jonek. Z powodu choroby jaką jest jamistość rdzenia, mam uszkodzony rdzeń kręgowy na poziomie szyjnym czego konsekwencją jest, m.in. paraliż okolic żeber w dół. Utraciłem częściową kontrolę nad swoim ciałem.

Od 2009 r. walczę o uzyskanie sprawności pozwalającej mi na samodzielne funkcjonowanie. Warunek to, w moim przypadku, posiadanie odpowiedniego sprzętu rehabilitacyjnego i wykonywanie systematycznie ćwiczeń rehabilitacyjnych. Jako dodatkową formą usprawniania się i pracowania nad kondycją jest sport. Uprawiam kolarstwo szosowe ręczne, które również jest moją pasją. Pomimo wielu ograniczeń, nie rezygnują z walki o spełnienie założonych celów i marzeń.

POTYKAJĄC SIĘ, MOŻNA ZAJŚĆ DALEKO, NIE WOLNO TYLKO UPAŚĆ I NIE PODNIEŚĆ SIĘ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem JONEK, 4138 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu oraz w zakupie wózka.

Jest to dla mnie bardzo duża pomoc - dzięki temu będę mógł się cały czas rozwijać.