Cześć mam na imię Mateusz. Urodziłem się w styczniu 2006 roku z wrodzoną wadą kręgosłupa - skoliozą. W wieku 6 lat zdiagnozowano u mnie autyzm. Biorę leki na niedoczynność tarczycy oraz zaburzenia funkcji pęcherza moczowego II stopnia.

Korzystam z opieki psychologa, logopedy, terapii SI oraz rehabilitacji kręgosłupa. Z każdym dniem radzę sobie coraz lepiej, ale przede mną jeszcze długa droga. Abym mógł lepiej funkcjonować niezbędne jest dostosowanie mieszkania do moich potrzeb. Moją pasją jest jazda pociągami oraz komunikacją miejską. Uwielbiam chodzić do ZOO. Moimi ulubionymi zwierzątkami są rybki i papugi w szczególności te duże - Żako i Kakadu.

Wspomóż mnie w codziennych zmaganiach.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem NIEŻURA, 11636 wspieracie mnie Państwo w codziennym funkcjonowaniu.