Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc dla mojego syna Mateusza, który choruje na głęboką postać AUTYZMU. Zdiagnozowaną ma również niepełnosprawność intelektualną w stopniu umiarkowanym...

Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc dla mojego syna Mateusza, który choruje na głęboką postać . Zdiagnozowaną ma również niepełnosprawność intelektualną w stopniu umiarkowanym.Autyzm powoduje, że syn ma bardzo poważne problemy z mową i komunikacją. Mateusz ma liczne stymulacje i stereotypie ruchowe, wynikające z wadliwie działających zmysłów oraz uszkodzonego układu nerwowego. Syn nie potrafi bawić się z dziećmi i nawiązywać prawidłowych relacji społecznych, ma trudności z rozpoznawaniem i panowaniem nad własnymi emocjami.Mateusz, mimo licznych deficytów, stale zdobywa nowe umiejętności (m.in. czyta proste teksty, zaczyna niewyraźnie pisać, liczy, jeździ na rowerze), wykazując duży potencjał rozwojowy. Aby udało mu się w miarę samodzielnie funkcjonować i nie być przez całe życie zależnym od innych, niezbędna jest systematyczna, bardzo intensywna, wielopłaszczyznowa i wieloletnia terapia. Syn potrzebuje również suplementacji i specjalistycznej diety, bowiem ma liczne alergie pokarmowe oraz nawracające zapalenie jelita grubego.Dzięki różnym metodom wsparcia małymi krokami i ciężką pracą Mateusz zmienia swoje życie na lepsze. WSPOMÓŻ MATEUSZA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH e-mail: [email protected]

AUTYZMU

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Król, 8437 pomagacie Państwo Mateuszowi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o samodzielność.Za okazaną pomoc dziękuje.

e-mail: [email protected]