Mateusz Karpiński

Nazywam się Mateusz, w dniu 12.11.2010 r. w skutku nieszczęśliwego wypadku doznałem urazu mózgowo-czaszkowego i stłuczenia płuc. Lekarze nie dawali mi szans na przeżycie jednak wygrałem walkę ze śmiercią, a następnie rozpocząłem bitwę o powrót do zdrowia i sprawności. Przez sześć miesięcy od urazu byłem w śpiączce. Następnie powoli uczyłem się od początku samodzielnego oddychania, jedzenia, mówienia i poruszania. Dzięki dotychczasowej, systematycznej, ciężkiej pracy i rehabilitacji widać efekty: czytam, piszę, samodzielnie siadam, poruszam się na wózku. Po przebytym zabiegu przedłużenia ścięgna Achillesa po razpierwszy po 3 latach zacząłem  stawiać swoje pierwsze kroki. W chwili obecnej  potrafię przejść samodzielnie do 3 metrów. Abym mógł znowu chodzić potrzebna jest intensywna i kosztowna rehabilitacja, która największe efekty przynosi kiedy jest kompleksowa; np. pobyty na specjalistycznych turnusach. Koszt jednego turnusu to około 5000 zł., a rezultaty są wtedy kiedy przynajmniej raz na dwa miesiąceuczestniczę w takim turnusie. Koszty rehabilitacji są zbyt wysokie abym wraz z moją rodziną mógł je samodzielnie opłacić, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc.  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Karpiński, 2537 pomogą mi Państwo w uzbieraniu środków niezbędnych do dalszej rehabilitacji.Za okazaną pomoc dziękujemy.

POMÓŻ MI SPEŁNIĆ MARZENIE O CHODZENIU!

Za okazaną pomoc dziękujemy.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<