Mam na imię Mateuszek i mam 3,5 roku. Chociaż chodzę od prawie roku nie jest to stabilny chód, nadal nie potrafię wejść po schodach. Dzielnie próbuje dogonić mojego starszego brata.

Choruję na obniżone napięcie mięśniowe, całościowe zaburzenia rozwoju, chorobę krwi - talasemię. Niedawno okazało się, że także na padaczkę. Jeszcze nie mówię, więc mam utrudniony kontakt z rówieśnikami. Muszę stale się rehabilitować, przyjmować leki oraz suplementy, wzmacniać postawę oraz uczestniczyć w różnego rodzaju zajęciach wspomagających. Ciągle czekam na wyniki badań genetycznych pracując dzielnie podczas zajęć terapeutycznych i rehabilitacji.

MARZĘ, ABY KIEDYŚ ZAGRAĆ W PIŁKĘ Z TATĄ I BRATEM

Przekaż 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GRZEŚ, 8255, aby pomóc mi się rozwijać i walczyć o sprawność w codziennym funkcjonowaniu.