Nazywam się Mateusz Andryka, mam 30 lat. Od urodzenia choruję na Mózgowe Porażenie Dziecięce czterokończynowe. Przeszedłem dwie operacje – rekonstrukcję stóp i podcinanie ścięgien. Biorę udział w drogich turnusach rehabilitacyjnych.

Poruszam się na wózku i o balkoniku. Mimo braku samodzielności nie poddaje się. Obecnie zbieram środki na wózek inwalidzki o napędzie elektrycznym, którego cena jest bardzo wysoka. Dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe na pokrycie kosztów związanych z moją rehabilitacją, zakupem sprzętu rehabilitacyjnego i ortopedycznego, pokryciem kosztów pobytów w ośrodkach rehabilitacyjnych, zakupu leków, pokryciu kosztów dnia codziennego.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem ANDRYKA, 930 pomagacie mi Państwo w mojej codziennej walce z niepełnosprawnością, dziękuję!