Mam na imię Marzena, od 7 lat zmagam się z ciężką i bardzo rzadką chorobą –zespół sztywności uogólnionej. Na chwilę obecną jest to choroba nieuleczalna, można jedynie łagodzić objawy. Wymagam pomocy w codziennych obowiązkach. W zależności od nasileń choroby staram się poruszać samodzielnie, niestety wszelkie wizyty w szpitalach i przychodniach muszę odbywać na wózku.

Dotychczasowe leczenie nie przynosi poprawy ogólnego stanu zdrowia, rozważam terapię immunoglobulinami lub plazmaferezą. Jest to leczenie bardzo kosztowne i nierefundowane przez NFZ dlatego proszę o pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szczęsna, 11752 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie i walkę o zdrowie.

Za okazaną pomoc dziękuję.