Mam na imię Marzena. W 2017 r., w wieku 31 lat zachorowałam na raka piersi. Dzielnie zniosłam chemioterapię, mastektomię z rekonstrukcją oraz leczenie uzupełniające. Za dobrą monetę przyjęłam wiadomość o całkowitej odpowiedzi guza na terapię!

Niecałe dwa lata po zakończeniu leczenia nieproszony wrócił tak szybko zaskakując nas wszystkich. Jestem więc po operacji wznowy w piersi i limfadenktomii pachy. Czeka mnie kolejne mocne leczenie onkologiczne. W niedalekiej przyszłości powinnam także poddać się kolejnej profilaktycznej mastektomii, która w moim przypadku nie będzie refundowana. Wszystkich życzliwych mej osobie proszę o wsparcie w trudnym dla mnie czasie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem STRUZIK-WNĘK, 13558 wspieracie mnie w codziennych zmaganiach.