Mam na imię Marta, choruję na SMA3. Pod tym skrótem kryje się rdzeniowy zanik mięśni typu trzeciego – postać stosunkowo łagodna, choć rzadka. To schorzenie genetyczne, przewlekłe, sukcesywnie zabierające mi siły do niezależnej egzystencji.

Uważam się za osobę odpowiedzialną ekonomicznie, dlatego zebrane dzięki Waszej życzliwości środki sumiennie przeznaczę na specjalistyczne zabiegi rehabilitacyjne oraz adaptację przestrzeni życiowej do moich alternatywnych potrzeb. Dziękuję za nieocenione wsparcie i inwestycję we mnie, która na pewno zaowocuje, a tym samym uczyni mój świat bardziej dostępnym i sprawiedliwym.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Borzych, 5771 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz codziennym funkcjonowaniu.