Nazywam się Mariola Lewandowska, mam 38 lat. W zeszłym roku zdiagnozowano u mnie Stwardnienie Rozsiane. Choroba jest we wczesnym stadium rozwoju. Objawia się niedowładem kończyn, zwłaszcza nóg przy dużym wysiłku fizycznym. Na szczęście moja obecna firma pomaga mi, kierując do lżejszych prac. Dzięki rehabilitacji oraz lekom wzmacniającym organizm udaje mi się w jakimś stopniu spowolnić objawy. Niestety przy jednej pensji (mąż walczy z choroba alkoholową) trudno samemu finansować takie leczenie, a zdaję sobie sprawę, iż w przyszłości pewnie będę potrzebowała silniejszych leków.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Lewandowska,2039 pomożecie mi Państwo w moich codziennych zmaganiach.