Mariola Dyńdo

Witam, nazywam się Mariola i mam 30 lat. Od 2003 roku zmagam się z problemami zdrowotnymi. Za późno zdiagnozowano u mnie Zesztywniające Zapalenie Stawów Kręgosłupa (w skrócie ZZSK, choroba Bechterewa). ZZSK to straszna choroba, która diametralnie zmienia życie chorego...

Witam, nazywam się Mariola i mam 30 lat. Od 2003 roku zmagam się z problemami zdrowotnymi. Za późno zdiagnozowano u mnie Zesztywniające Zapalenie Stawów Kręgosłupa (w skrócie ZZSK, choroba Bechterewa). Jest to przewlekła, postępująca choroba tkanki łącznej o podłożu autoimmunologicznym, obejmująca drobne stawy międzykręgowe oraz stawy krzyżowo-biodrowe, prowadząca do ich stopniowego usztywniania. ZZSK to straszna choroba, która diametralnie zmienia życie chorego. Jest bezlitosna i porównywalna do nowotworu, który nie zabija, tylko torturuje przez całe życie. Stwierdzono u mnie także Jałową Martwice Kości-Choroba Scheuermanna. Charakterystyczne dla tej choroby jest obumieranie tkanki kostnej i chrzęstnej. Obie choroby sprawiają, iż chory staje się więźniem własnego ciała. Jakikolwiek ruch lub czynność z każdym dniem stają się trudniejsze do wykonania. Są to choroby nieuleczalne, postępujące każdego dnia coraz bardziej. Czasem można zmniejszyć ból, który stopniowo narasta. Do tego Torbiele Tarlova i Dyskopatia sprawiają, że moje leczenie wymaga specjalistycznego podejścia i doboru odpowiedniej terapii, co nie jest łatwe. Pomimo chorób staram się normalnie żyć i realizować swoje życiowe cele oraz marzenia, jednakże bez Państwa pomocy nie jest to możliwe. Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Dyńdo, 3169 pomagają mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością. Za pomoc bardzo dziękuję.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<