Witam, mam na imię Mariola. Choruję na RDZENIOWY ZANIK MIĘŚNI [SMA].

Choroba charakteryzuje się niedowładem kończyn górnych i dolnych, stopniowo ogranicza czynności ruchowe i oddechowe organizmu. Nie chodzę i przestałam samodzielnie oddychać, jestem podłączona do respiratora przez tracheostomie, wymagam stałej, całodobowej opieki. Jedynie stała rehabilitacja jest szansą na spowolnienie objawów choroby. Koszty rehabilitacji, leków, stałej pielęgnacji i opieki skłaniają mnie do zwrócenia się z prośbą o pomoc finansową.

POMÓŻCIE MI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Bieniaszewska, 7683 pomagacie mi Państwo w zmaganiu się z chorobą i wpieracie moje codzienne funkcjonowanie.