Maria Wolak

Mam na imię Marysia i w czerwcu skończyłam 9 lat. Jestem roześmianą dziewczynką, która bardzo lubi czytać książki, tańczyć i trenować taekwondo. Niestety choroba już mi na to nie pozwala...W lutym 2014 roku zaczęły się moje problemy ze wzrokiem i po wielu badaniach moja mama usłyszała diagnozę: Glejak na splocie nerwów wzrokowych. Nie można go po prostu wyciąć, bo stracę wzrok. Jak się okazało po kolejnych badaniach glejak jest tylko jednym z objawów mojej choroby, z którą się urodziłam: Neurofibromatoza czyli Nerwiakowłókniakowatość typu 1. Ta paskuda będzie mi towarzyszyć do końca życia, bo nie można jej całkowicie wyleczyć. Z dnia na dzień życie naszej rodziny wywróciło się do góry nogami i już nie będzie takie same. W chwili obecnej jeżdżę do Szczecina na chemię. Związane z tym wydatki ( dojazdy, środki higieniczne, suplementy diety i odżywki) przekraczają możliwości finansowe mojej rodziny. Mam jeszcze troje starszego rodzeństwa, które chce żyć normalnie mimo mojej choroby. Bardzo proszę o pomoc w pokryciu kosztów mojego dalszego leczenia, bym znów mogła tańczyć, trenować taekwondo i cieszyć się życiem.  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Wolak, 4508 pomagasz mi w moich codziennych zmaganiach.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<