Marysia jest bardzo pogodnym, czułym Dzieckiem. Mi, jako mamie, było doświadczyć, że może to być utracone. Jak piorun z jasnego nieba pojawiła się w życiu mojego Dziecka mordercza choroba: ostra białaczka limfoblastyczna. Zanim jednak usłyszeliśmy tę miażdżącą diagnozę nocami Maria doświadczała potwornego bólu, krzyczała, przestała chodzić, zobojętniało Jej wszystko, przestała wyciągać swoje małe rączki do mnie, mówić do mnie. Tak mijały 2 miesiące usiane niepewnością, przeogromnym strachem, bólem.1 marca, w Szpitalu Klinicznym przy Żwirkach, usłyszeliśmy diagnozę. Od tego czasu Marysia jest poddana intensywnej chemioterapii, sterydoterapii. Teraz kroplówki, zabiegi pod narkozą, toczenia krwi to nasza codzienność. Maria jest bardzo silna psychicznie, z entuzjazmem podchodzi do leczenia (ma w pamięci ból, jakiego doświadczyła i widzi, że znowu może czuć się dobrze). Więc mimo, że leczenie jest bardzo obciążające pozwala na stopniowy powrót do zdrowia. My, jako rodzice, zrobimy wszystko, aby choroba nie zabrała uśmiechu z Jej ślicznej buzi.Państwa też o to proszę. Przed nami jeszcze bardzo daleka droga. Nawet symboliczna pomoc wiele dla nas znaczy. Zbieramy środki na bardzo liczne dojazdy do szpitala, na opiekę medyczną w trakcie leczenia podtrzymującego (konsultacje, badania), poprawę warunków tak, aby zapewnić Marysi trwały powrót o zdrowia. Tego nam życzcie, trzymajcie za nas kciuki.

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wiśniewska, 8065 pomagacie Państwo Marysi w walce z chorobą oraz w codziennym funkcjonowaniu.