Marysia to 5-letnia dziewczynka, która chorowała na złośliwy nowotwór mózgu medulloblastoma. Ponad roczne leczenie w szpitalu Bambino Gesu w Rzymie dało pozytywne efekty. Na dzisiaj po nowotworze nie ma śladu, jednak rak, niedotlenienie oraz liczne infekcje wyniszczyły ciało naszej małej wojowniczki.

Marysia cierpi na zaburzenia równowagi, ma problemy z koncentracją oraz problemy endokrynologiczne. Jej jedyną szansą na powrót do sprawności jest regularna rehabilitacja NTD-BObath, zajęcia integracji sensorycznej, fizjoterapia, terapia wzroku oraz spotkania z psychologiem i neurologopedą. W związku z odbytym leczeniem co 3 miesiące Marysia wyjeżdża na kontrole do Szpitala Dziecięcego Bambino Gesu oraz Kliniki Gemelli w Rzymie. To wszystko wiąże się z ogromnymi kosztami, dlatego Marysia ciągle potrzebuje pomocy ludzi dobrego serca. #kotekMarysi

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szlązak, 9828 wspierasz Marysię w codziennym funkcjonowaniu.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon