Marysia jest śliczną, radosną, ciekawą świata, upartą i pełną życia dziewczynką. Lubi się przytulać i zaraża uśmiechem. Od zdrowych rówieśników różni ją dodatkowy chromosom.

Zespół Downa to nie tylko charakterystyczny wygląd, ale także komplikacje zdrowotne. Marysia wymaga specjalistycznej opieki lekarskiej i codziennej rehabilitacji, żeby dogonić zdrowych rówieśników, a w przyszłości być jak najbardziej samodzielną. Dla nas ważne jest również, by była akceptowana, żeby mogła spełniać swoje marzenia, miała przyjaciół i była szczęśliwa.

Wesprzyj Marysię w jej drodze do samodzielności!

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Świerczyńska, 8782 pomagacie Państwo Marysi w codziennym funkcjonowaniu.

Dobro powraca!