Nazywam się Marysia Słyk. W wieku dwóch i pół lat zachorowałam na nieuleczalną chorobę cukrzycę typu 1, niedoczynność tarczycy a od niedawna bielactwo.

Moja trzustka przestała produkować insulinę i muszę przyjmować ją za pomocą pompy insulinowej i penem. Nic nie jest jak dawniej ... moja choroba radykalnie zmieniła moje życie. Cukrzyca wymaga ciągłej kontroli poziomu cukru, insulinoterapii, odpowiedniej diety, co wymaga sporych nakładów finansowych na leczenie, zakup środków medycznych, osprzętu do pompy insulinowej, sensorów do ciągłego monitorowania glikemii oraz rehabilitację.

POMÓŻ MI ŻYĆ Z CHOROBĄ

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SŁYK, 1443 pomagacie mi Państwo żyć z chorobą i w codziennym funkcjonowaniu. Szczerze wszystkim dziękuję.