Marysia urodziła się z dodatkowym chromosomem 21 pary, czyli Trisomią 21, tzn. zespołem Downa. Jest pogodną i kontaktową dziewczynką. Lubi muzykę, jest ciekawa ludzi i wszystkiego, co ją otacza. Niestety potrojenie genów powoduje wadliwe działanie komórek, co objawia się różnymi dysfunkcjami i opóźnionym rozwojem.

W związku z tym Marysia wymaga rehabilitacji oraz wizyt u lekarzy. Każdy jej postęp nas raduje i motywuje do proponowania różnych metod i pomocy, które ułatwiają rozwój i dążenie do samodzielności. Kierując się tym pragnieniem, zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie nas w tej drodze poprzez oddanie Waszego 1% na Naszą Marysię.

POMÓŻ MARYSI LEPIEJ FUNKCJONOWAĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KRUCKA,13228 pomagają Państwo Marysi w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękujemy za pomoc.