Nazywam się Maria Kościńska. Zmagam się z wysoką krótkowzrocznością (-12 i -13,5), jaskrą obu oczu i obustronnym niedosłuchem czuciowo-nerwowym.

Jestem użytkowniczką implantu Baha na przewodnictwo kostne i procesora dźwięku Baha 5 SuperPower, z czym związane są duże wydatki na zakup akcesoriów (brykiety do osuszacza, gąbki do magnesu zewnętrznego, środki pielęgnacyjne, akumulatorki itp.). W związku z pogarszającym się wzrokiem, priorytetową dla mnie rzeczą jest to, aby uzbierać środki na kamerkę OrCam MyEye 2.0, która pozwoli mi czytać. Urządzenie to pozwoli mi być bardziej samodzielną i niezależną. Moja sytuacja finansowa niestety nie pozwala mi go kupić samodzielnie.

WSPOMÓŻCIE MNIE W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOŚCIŃSKA, 10267 pomagacie mi w codziennym funkcjonowaniu. Serdecznie dziękuję.