Mam na imię Małgorzata, mam 5 lat. W 1 roku życia zdiagnozowano u mnie rdzeniowy zanik mięśni (SMA). Od tego czasu moje mięśnie słabną. Poruszam się na wózku inwalidzkim - nie potrafie stać i chodzić.

Każdego dnia dużo ćwiczę, aby utrzymać moje mięśnie w dobrym stanie. Ale poza tym jestem zwykłą 5-letnią dziewczynką. Uwielbiam rysować, śpiewać i oglądać bajki. Mam ulubioną zabawkę - misia, który jest ze mną od urodzenia. Chcę bawić się z innymi dziećmi i chodzić do przedszkola. Bez rehabilitacji nie będzie to możliwe. Chciałabym iść do dobrego ośrodka rehabilitacyjnego i kupić nowy aktywny wózek, abym mogła być silniejsza i bardziej samodzielna.

Bardzo proszę o wsparcie!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem DATSKEVICH, 13649 pomagasz mi w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękujemy za pomoc! Małgorzata z Rodzicami.