Witam. Nazywam się Marek Skórski, mam 59 lat. W 2000 roku zdiagnozowano u mnie rzadką chorobę: zapalenie wielomięśniowe, która w moim przypadku doprowadziła do prawie całkowitego, nieodwracalnego zaniku mięśni kończyn dolnych i górnych. Końcowo przestałem chodzić, zostałem unieruchomiony i od 8 lat jestem osobą leżąco - siedzącą, a moim centrum życiowymstało się wyłącznie łóżko. Niezbędnym i koniecznym dla zatrzymania postępującej choroby i poprawy kondycji psychicznej jest przede wszystkim rehabilitacja i leczenie, których kosztów nie jestem w stanie samodzielnie ponieść z renty chorobowej. Dodamprzy tym, że żona zmuszona była zrezygnować z zatrudnienia celem sprawowania opieki nade mną. Będą wdzięczny za każde okazane mi wsparcie, za które z góry dziękuję.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Skórski, 5854 pomagacie mi Państwo w codziennej walce z chorobą.