Mam na imię Marek. Jako zdrowy, przed laty, dużo podróżowałem po świecie, poznawałem inne kultury, ich życie. Zawsze doznawałem ich życzliwości, sam się dużo uczyłem od nich. Poszukiwałem prawdy o wartościach. Kiedyś świat był moim domem, teraz dom jest całym moim światem, pozostały wspomnienia, a pod powiekami obrazy.

Choroba działa powoli od wewnątrz. Słabną mi mięśnie nóg, rąk, oddychania, ale pozostaje pasja życia, moja choroba należy do bardzo rzadkich. Zawsze chciałem być wyjątkowy i…spełniło się. Każdemu z nas należy się przeżyć życie kolorowe, nawet przez chwilę. Chcę jeszcze wstać i zbieram teraz na pionizator.

Przekazując 1% lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Gąsiewski, 14590 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.

Dziękuję za wsparcie.