Marcin przyszedł na świat w listopadzie 1990 roku. Od urodzenia jest autystyczny, a w 1999 roku zdiagnozowano u niego chorobę Leśniowskiego-Crohna.

Z autyzmem sobie radzimy. Niestety na Crohna mamy niewielki wpływ, możemy jedynie łagodzić jego skutki, naprawiać to, co zniszczyły choroba i przyjmowane leki. Ciężki przebieg (krwotoki z jelit, biegunki, wymioty, bóle brzucha itp.) prowadzi często do wyniszczenia organizmu. Ciągle walczymy o każde 100 g wagi, która podczas zaostrzenia spada w zastraszającym tempie. Nie do końca pomogły 3 operacje, które Marcin przeszedł. Częste hospitalizacje i ogrom cierpień nie pozbawiły Marcina woli życia i optymizmu. Nadal wierzy jednak, że kiedyś będzie lepiej.

ZAPRASZAM NA BLOG MARCINA: www.marcinsim.wordpress.com

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SIMON, 1682 wspieracie nas Państwo w codziennym funkcjonowaniu.