Nazywam się Marcin Noworzyń i mimo, że od 2014 r. poruszam się na wózku inwalidzkim, uważam się za człowieka górskich wypraw, tańca i podróży. Moja pasja motocyklowa osiągnęła szczyt w 2013 r. na kilkudniowej trasie przez Bośnię i Hercegowinę, aby rok później wykoleić moje życie. Doznałem złamania kręgosłupa w odcinku Th9-10, przez co straciłem czucie i możliwość poruszania mięśniami poniżej pępka. Jako, że rdzeń nie został przerwany, wierzę, że przy odpowiedniej rehabilitacji mam szansę zobaczyć świat z czubka góry i zatańczyć na swoim weselu. Walczę o to i o codzienną samodzielność każdego dnia w ramach możliwości finansowych swoich oraz rodziny i z Państwa pomocą.Za zebrane w poprzednich latach środki, dzięki Państwa hojności, udało mi się zrealizować marzenia. W 2016 r. przejechałem 200km wschodnią granicą Polski przy użyciu dostawki handbike zmieniającej mój wózek inwalidzki w rower napędzany rękoma. Rok później pomogliście mi Państwo zebrać środki na kurs narciarski z monoski. Trudno mi wyrazić emocje, które towarzyszyły mi podczas powrotu zimą w wysokie góry. Każda wpłacona kwota pomaga mi codziennie finansować zakup specjalistycznych środków higienicznych i leków oraz konieczną ciągłą rehabilitację. Przyjaciele, którzy towarzyszą mi w mojej drodze wiedzą, że angażuję się całym sercem w przezwyciężanie barier, by udowodnić nie tylko sobie, że życie zawsze ofiaruje nam wiele. Wraz z ich i Państwa pomocą chciałbym w przyszłości wracać zimą w góry, a latem kontynuować raczkujący w naszym kraju sport - parapowożenie. Konie dają zupełnie nową lekcję życia, a uczestnictwo w zawodach w powożeniu zaprzęgami konnymi wyznacza mi nowe, ambitne cele. Pomóżcie mi biec przez życie. Przekazując 1% podatku lub darowiznę pomagają mi Państwo w codziennych zmaganiach.

FUNDACJI AVALON z dopiskiem Noworzyń, 3367

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Noworzyń, 3367 pomagają mi Państwo w codziennych zmaganiach.

Odsłony: 2033