Witam! Mam na imię Marcin, jestem po operacji usunięcia naczynniaka rdzenia kręgowego. Choruję od 11 roku życia, od 25 lat poruszam się na wózku inwalidzkim. Cierpię na Porażenie Spastyczne Kończyn Dolnych. Mieszkam w małej miejscowości, położonej ok. 50 km od miasta. Cały czas istnieje dla mnie szansa na powrót do zdrowia, ale niestety rehabilitacja, którą finansuje NFZ, PFRON czy PCPR to maksymalnie 6 tygodni. Aby uzyskać poprawę mojego stanu zdrowia i chociaż zacząć chodzić o kulach, potrzebuję co najmniej pół roku nieprzerwanej rehabilitacji. Taki wyjazd jest kosztowny i niestety mnie na niego nie stać. Udało mi się ukończyć szkołę średnią i zdobyć wykształcenie policealne - technik administracji.Poruszam się na wózku, który ma 12 lat i coraz częściej się psuje. Nowy kosztuje 19 tys. zł. Dlatego proszę o wsparcie i przekazanie 1% podatku przy rozliczaniu się z urzędem skarbowym. Z góry dziękuję i pozdrawiam :).Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Lodziński, 3477 pomagają mi Państwo w mierzyć się z rzeczywistością. Za wszelką pomoc dziękuję.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH