Marcin to towarzyski człowiek, odpowiedzialny współpracownik, niezawodny przyjaciel, kochający ojciec dwóch synów. Niestety w lipcu 2009r. ujawnia się nagle malformacja naczyniowa w pniu mózgu.

Bezobjawowa wcześniej, zaczyna krwawić. Stopniowe pogarszanie się stanu zdrowia, utraty świadomości, balansowanie na granicy śmierci. Żyje z trudem, ale i z uporem. Z niedowładem, spastycznością, drżeniami mimowolnymi. Konsekwentnie rehabilitowany Marcin musi nauczyć się na nowo wszystkiego: chodzić, mówić, wiązać sznurowadła itp. Zasługuje na więcej. Dajemy mu siebie - nasze wsparcie i czas. Wykorzystaliśmy wszelkie możliwości leczenia, ale zaczyna brakować środków.

ŻEBY BYŁ Z NAMI, A NIE OBOK NAS!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KORDALEWSKI, 310 pomagacie Marcinowi w codziennym funkcjonowaniu.