Marcin Karwiński

Nazywam się Marcin Karwiński. Tuż po zdaniu matury i przyjęciu na studia wybrałem się z kolegami w polskie Tatry. Ich piękno mogli jednak poznać tylko oni, dla mnie został widok zza szpitalnego okna. Wtedy właśnie z ust tamtejszych lekarzy usłyszałem "dobrą nowinę": "to tylko diabetes mellitus typ I, cukrzyca insulinozależna"...Tylko że "to tylko" jest chorobą ciężką i podstępną, stale pochłaniającą fundusze z konta, a także zdrowie z całej reszty ciała, gdy choć na moment spuści się z niej oko. Trzeba ciągle pilnować poziom cukru, trzymać się diety, dbać bardziej o swe ciało. Sam zakup pompy insulinowej to nie koniec wydatków. Konieczne akcesoria do pompy, tony fiolek z insuliną, kartony pudełek pasków, to tylko szczyt wydatkowej góry lodowej... Mimo tego nadal walczę z tą chorobą nocą i dniem, poznaję nowych "szpitalnych" kolegów, odwiedzam specjalistów i wciąż nie oddaję cukrzycy swego życia.  Niestety koszty sprzętu, leczenia i rehabilitacji przewyższają moje skromne możliwości finansowe. Dlatego zwracam się do Was, ludzi dobrej woli, o wsparcie poprzez przekazanie 1% podatku lub darowizny na rzecz Fundacji AVALON z dopiskiem KARWIŃSKI, 2162. Dzięki Waszemu wsparciu uda mi się przeżyć kolejny ciekawy rok na trzeciej planecie od Słońca.

PROSZĘ O POMOC W POWROCIE DO ZDROWIA

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<