Marcelina urodziła się 26 kwietnia 2018 roku z obustronnym głębokim niedosłuchem zmysłowo-nerwowym. Od 6-ego miesiąca życia nosiła aparaty słuchowe. Mimo tego nie było reakcji na żaden dźwięk. Po długim oczekiwaniu, w październiku 2019 roku przeszła operację wszczepienia implantu ślimakowego.

Marcelina potrzebuje stałej, intensywnej rehabilitacji wielu specjalistów, między innymi neurologopedy i surdopedagoga, która daje nadzieję na prawidłowy rozwój słuchu i mowy. Przebyta operacja i nieustanna praca są szansą na to, że Marcelina zacznie mówić i poznawać świat pełen dźwięków. Naszym celem jest także jak najszybsze wszczepienie implantu ślimakowego na drugie ucho.

POMÓŻ MARCELINIE USŁYSZEĆ ŚWIAT!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem NOWAK,10614 wspierasz Marcelinę w codziennym funkcjonowaniu oraz dalszym leczeniu i rehabilitacji. Za każdą okazaną pomoc Marcelinie bardzo dziękujemy!