Mam na imię Małgorzata. Od urodzenia choruję na mózgowe porażenie dziecięce. Jedynym skutecznym lekarstwem na tą chorobę jest rehabilitacja. W moim przypadku trwa ona od 2 r.ż. Obecnie poruszam się o kulach.

Pomimo niepełnej sprawności staram się żyć aktywnie. Ukończyłam Pedagogikę Terapeutyczną na Akademii Pedagogiki Specjalnej, a także studia podyplomowe z Doradztwa Zawodowego z Aktywizacją Osób Niepełnosprawnych. Interesuję się medycyną, muzyką, lubię czytać książki. Jestem mamą ślicznego synka i to dla niego chcę walczyć. Jednak rehabilitacja jest dla mnie zbyt kosztowna.

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Skalska, 6114 pomagacie mi Państwo w codziennych zmaganiach.