Małgorzata od kilkunastu lat choruje na zespół piramidalno – móżdżkowy o nieznanej etiologii. U Małgorzaty objawia się on w zaburzeniach w poruszaniu się oraz w mowie. Niezwykle niebezpieczna jest zmiana napięcia mięśni, przez którą Małgorzata ma mocne zaburzenia równowagi.

Z uwagi na fakt, iż jest to niezwykle rzadka choroba, sposoby jej leczenia nie są znane i nie ma na nią lekarstwa. Jedynie dzięki rehabilitacjom jest w stanie poruszać się, ale tylko przy balkoniku, wyjścia z domu już niestety na wózku inwalidzkim przy pomocy innych osób. Z całego serca prosimy o pomoc i wsparcie dla Małgorzaty, aby mogła jak najdłużej godnie żyć, tak jak każdy z nas mieć poczucie że nie jest sama w swojej chorobie i cierpieniu.

WSPOMÓŻ MAŁGORZATĘ W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem NAMĘCKA, 8327 wspierasz Małgorzatę w codziennym funkcjonowaniu.