Gosia ma 4,5 roku i jest wielką gadułą i wielbicielką psów. Nie rośnie – ma tylko 92 cm wzrostu. Choruje na somatotropinową niedoczynność przysadki (niedobór hormonu wzrostu). Cierpi również na nerwiakowłókniakowatość, której objawem są guzy powodujące ból i niedowłady – mogą one również złośliwieć. Ponadto Gosia ma epizody hipoglikemii.

Gosia jest leczona hormonem wzrostu – to są codzienne, bolesne zastrzyki. Kto Gosię zna, ten wie, że jest niezwykle uparta i sytuację znosi dzielnie. Jest pod opieką ponad 10 specjalistów. Wasze wsparcie zostanie przeznaczone na wizyty lekarskie, badania, zakup rzeczy niezbędnych do leczenia w domu (środków odkażających, igieł, lodówki medycznej).

Pomagamy rosnąć Gosi – nie guzom!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem LESZCZUK,14163 wspierasz Gosię w codziennych zmaganiach.