U Maksymiliana przez niedotlenienie przy porodzie wystąpiło Mózgowe Porażenie Dziecięce (MPD) oraz nastąpiło opóźnienie rozwoju psycho-ruchowego. Mimo skali Apgar 10/10, Maks do pierwszych urodzin nie zaczął raczkować, nie chodził.

Rehabilitacja ze względu na niepełnosprawność jest bardzo ważna i konieczna. Maks zaczął chodzić samodzielnie jak ukończył 2 lata i 4 miesiące, dopiero teraz rozwija mowę, a ja jako jego mama walczę o jego zdrowie by kiedyś w przyszłości był w pełni sprawny, samodzielny i zdrowy. Maks jest pod stałą opieką neurologa, pedagogów i logopedy.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem DUDA, 5272 pomagacie Maksowi w codziennym funkcjonowaniu oraz opłaceniu turnusów rehabilitacyjnych.

Strona na Facebooku: Maksiu – Nasz Dzielny Mały Bohater