Oto Majka. Urodziła się z wątrobą i częścią jelit poza brzuszkiem. W trakcie leczenia pojawiło się wiele komplikacji, przez które Maja spędziła w klinice intensywnej terapii pierwsze 8 miesięcy życia. Pomimo poważnej wady ma szansę na wyzdrowienie.

Obecnie jest ciekawym świata dzieckiem i pragnie poznawać swoje otoczenie, jednak nie może – nie oddycha samodzielnie i jest karmiona przez rurkę. Wymaga nieustannej pomocy osoby dorosłej. W wieku 4 lat ma przejść operację, która zlikwiduje przyczynę problemów, a do tego czasu konieczna jest intensywna fizjoterapia i praca z neurologopedą. Im więcej ćwiczeń, tym większa szansa na nadrobienie opóźnień, powodzenie operacji oraz normalne życie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem FRĄCZEK,14849 wspierasz codzienne funkcjonowanie Mai.