Cześć, mam na imię Magda, mam 18 lat i uczę się w Technikum Ekonomicznym. Od 10 lat choruję na cukrzycą typu 1 (insulinozależną). Choroba ta polega na całodobowym kontrolowaniu poziomu glikemii we krwi i podawaniu insuliny. Korzystam z urządzeń, które ułatwiają mi codzienne funkcjonowanie tj. pompa insulinowa, która zastępuje zastrzyki oraz sensorów do ciągłego monitorowania poziomu glikemii, które zastępują tradycyjny glukometr. Dzięki tym udogodnieniom zmniejsza się ryzyko spadków i wzrostów poziomu cukru. Leczenie oraz sprzęty które ułatwiają mi funkcjonowanie są bardzo kosztowne, dlatego proszę Państwa o pomoc.  Z góry dziękuje za okazane wsparcie.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Romańczyk, 7571 pomagacie mi Państwo w codziennej walce z chorobą.

Z góry dziękuje za okazane wsparcie.