Cześć! Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam staram się być osobą bardzo aktywną. Mimo swojej niepełnosprawności, którą posiadam od urodzenia - rozszczep kręgosłupa, przepuklina oponowo-rdzeniowa, niedowład kończyn dolnych, skończyłam dwa kierunki studiów.

Schorzenie mojego kręgosłupa postępuje, przez co coraz częściej odczuwam bóle pleców i rąk. Bez specjalnego podnośnika wannowego nie jestem w stanie być samodzielną w domu, bo moje ręce nie mają już tyle siły żeby przenieść cały mój ciężar z wózka do wanny i powrotem. Od wielu lat przecieram szlaki w różnych dziedzinach życia osób z niepełnosprawnościami. Cztery lata temu założyłam stowarzyszenie „Dwie Strony Medalu”, którego misją jest szeroko pojęta integracja osób z niepełnosprawnościami w społeczeństwie. Bardzo mi zależy, abym mogła być samodzielna także we własnym domu.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KULCZEWSKA,13883 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.